Tradisjonsmat i Evja

Når vi lager mat i Evja er vi opptatt av å ta i bruk de ressursene vi finner lokalt. Dette er viktig for å ha en og samme type tradisjonsmat som går fra en generasjon til den neste. For ikke å miste lysten på de gode tradisjonsrettene må vi fornye rettene våre med jevne mellomrom.

 

Pølse i sild er en fantastisk forrett som blir flittig laget i Evja! Om ikke godt, så er det i hvert fall veldig praktisk da vi ikke er avhengige av pølsebrød.Vi i Evja har fått øynene opp for mer moderne mat, deriblant grandisen som egner seg serdeles godt i brun saus. Kjapt og enkelt å lage. Egner seg veldig godt hvis du har dårlig tid!


Innbakt pølse. Pølsene får mye bedre smak når de blir bakt inn i en torsk. Dette er fordi torsken tror den blir mett når pølsene er kommet ned i magen. Derfor skiller den ut en spesiell saft som pølsene trekker til seg og vi får den fabelaktige smaken. Dette er et must å prøve hvis man har god tid!


 
Myggis. Denne er veldig enkel å tilberede da det bare er å ta litt is oppi en skål, for så å sette den ut. For å toppe det hele kan en med suksess ta på litt kakedryss.

Én kommentar

gammel dame

14.aug.2011 kl.13:14

mange nyttige tips der!!!

Skriv en ny kommentar

Evja

Evja

17, Vågsøy

Kategorier

Arkiv

hits