Tradisjonsmat i Evja

Nr vi lager mat i Evja er vi opptatt av ta i bruk de ressursene vi finner lokalt. Dette er viktig for ha en og samme type tradisjonsmat som gr fra en generasjon til den neste.For ikke miste lysten p de gode tradisjonsrettene m vi fornye rettene vremed jevne mellomrom.

Plse i sild er en fantastisk forrett som blir flittig laget i Evja! Om ikke godt, s er det i hvert fall veldig praktisk da vi ikke er avhengige av plsebrd.



Vii Evja harftt ynene opp for mer moderne mat, deriblant grandisen som egner seg serdeles godt i brun saus. Kjapt og enkelt lage. Egner seg veldig godt hvis du har drlig tid!


Innbakt plse. Plsene fr mye bedre smak nr de blir bakt inn ientorsk. Dette er fordi torsken tror den blir mett nr plsene er kommet ned i magen. Derfor skiller den ut en spesiell saft som plsene trekker til seg og vi fr den fabelaktige smaken. Dette er et must prve hvis man har god tid!





Myggis. Denne er veldig enkel tilberede da det bare er ta litt is oppi en skl, for s sette den ut. For toppe det hele kan en med suksess ta p litt kakedryss.

n kommentar

gammel dame

14.aug.2011 kl.13:14

mange nyttige tips der!!!

Skriv en ny kommentar

hits