Ved i Evja

Veden i Evja vokser på trær, og ellers over alt! Mens staten bygger oljefond, bygger vi i Evja vedfond. Vedfondet er med tanke på pensjonslivet til neste generasjon i Evja. Vedfondet har så langt hatt en bra tilvekst hvert år. Vi har hatt adskillig bedre vekst i vedfondet enn det staten har klart med oljefondet, noe som vi er veldig stolte av. Forekomstene av nye vedressurser har de siste årene også vist god vekst. Dette skyldes plantingen av sikagran i Evja for 40-50 år tilbake i tid.

Vi har derfor lagt ut noen bilder av hvordan vedfondet ser ut idag.


Typisk garasjeved. Hjelper for to ting: beskytter veggen mot bilhull og er også god for akustikken i garasjen.Resten av garasjeveden.Sykkelgarasjeved. Denne er bare to år gammel! Helt villt! Lett tilgjengelig når man skal lage sykkelbål.Kan brukes som vedlager. Praktisk på den måten at man kan putte veden fra treet rett i vedlageret.Tre-lags altanved! Senttørkende, da det renner vann ned fra altanen. Dette er veldig bra med tanke på kommende generasjoner som kansje får bruke for veden! Garantert fri for både kveis og myggel.Bølgeblekkved. Dette stedet blir brukt som mellomlagring for veden.
Sekkeved fra langtidslager.ÅrgangsvedVedlager for langtidslagring. Trygt og mørkt. vi plasserer veden her, grunnet det mørke miljøet. Dette gir veden en ekstra gnist når den skal tennes.Bestefarved. Helt sprengt vedlager inne, så det tyter ved ut over alt.Deler av 2002-generasjonen. En årgang uten noe serlig osp.Stort hull i veggen! Kan vedlageret ha eksplodert?


Til slutt tar vi med litt om vedmeldingene fremover:

 

Stabile tilførsler av ved fra sørøst.

Temperaturmessig vil veden holde seg på et nokså stabilt nivå.

Det er ganske stort vedtrykk i laden til bestefaren, men etter skifting av tak tåler vedlageret solide nedbørsmengder før veden kommer til skade.

Én kommentar

gammel dame

12.aug.2011 kl.23:15

Takk og ved!!!

Skriv en ny kommentar

Evja

Evja

17, Vågsøy

Kategorier

Arkiv

hits