Fosskraft i Evja!

Som sagt tidligere, er vi i Evja veldig opptatt av å utnytte naturressursene vi har til rådighet fullt og helt. Derfor tar vi vare på nesten hver eneste regndråpe vi får tak i.


Dette er da vannlageret i Evja. Her ender da det meste av vannet vi klarer å samle opp.

Her renner vannet gjennom turbinene som igjen lager strøm til husholdningen. Det er dessverre ikke mulig å se selve turbinene, da disse er for små til å få med på kamera.Dette dystre synet møter oss hver gang vi skal spille fotball. En gjengrodd elv. Vi som bor her vurderer sterkt å grave elven ut igjen, men da må vi først få nok ressurser til å utføre dette. Alle som vil støtte dette prosjektet kan kjøpe en Evja t-skjorte!
Dette gledelige synet, viser oss hvordan vannkraften i Evja fungerer på sitt beste! Her skyller vannet bort alt rusket fra taket, samtidig som vi får nok strøm til å drive den eneste "gameboyen" i Evja. Her ser dere bilde av noen av vannsamlerne våre. Når disse blir fulle tømmer vi vannet ned i vannmagasinet vårt.Dessverre er vannet som blir fylt opp her ikke drikkelig.

 


Flere vannsamlere. Flaskene er meget effektive, da man kan skru på en kork for å forhindre søl.


Men regnet byr dessverre ikke bare fordeler. Det er også ulemper med søylepytter foran postkassser. Dette gjør at en er nødt å ha med seg en båt. Hvis man er rask klarer man seg som oftest med en palle å gå på.Her er da elven vi arrangerer Evja båtløp i. Man slipper ned båten samtidig og ser hvem som kommer først i mål.

Der er også en ulempe med denne elven.

WORST CASE SCENARIO: Flom i Evja! Vi i Evja frykter at denne elven en gang vil gå over sine bredder. Dette vil ikke bare skape problemer for Evja båtløp, men også alle som bor i Evja kan risikere å måtte flytte til nye høyder.


Vi avslutter med den mest effektive vannsamleren i Evja! Den samler ikke bare vann i skuffen, men kjører også dette opp til vannlageret. Vi er bare så stolte og målløse av denne fantastiske traktoren som vi har her i flotte Evja!

2 kommentarer

10.aug.2011 kl.10:10

Tusen takk for nok et herlig innslag:-)

gammel dame

10.aug.2011 kl.19:18

Litt søtt!

Stå på!

Skriv en ny kommentar

Evja

Evja

17, Vågsøy

Kategorier

Arkiv

hits